Γρήγορη μενού πλοήγησης :

 1. Μετάβαση στο περιεχόμενο
 2. Πηγαίνετε στο μενού της κύριας ενότητας
 3. Μετάβαση στο εργαλείο αναζήτησης
 4. Πηγαίνετε στο μενού Βοήθεια
 5. Μετάβαση στην ενότητα
 6. Μετάβαση στην λίστα των συντομεύσεων πληκτρολογίου

Βοήθεια μενού :

 1. Sanofi στον κόσμο |
   
 2. Ομάδα ιστοσελίδες |
   
 3. Επικοινωνήστε μαζί μας |
 4. Χάρτης ιστοσελίδας |
 5. Βοήθεια
 1. μέγεθος γραμματοσειράς

  ελαττώνω αυξάνω  
 
 

Πολλαπλή Σκλήρυνση

Επικοινωνήστε μαζί μας

Sanofi-aventis A.E.B.E

ΑΘΗΝΑ

Λ. Συγγρού 348,
Κτίριο Α
17674 Καλλιθέα
Αθήνα
Τηλ.: +30 210 9001600
Φαξ: +30 210 9249 129

Περιεχόμενο :

Πολλαπλή Σκλήρυνση

Πολλαπλή Σκλήρυνση, μια νόσος αυτοάνοσης αρχής

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Πολλαπλής Σκλήρυνσης (Multiple Sclerosis Foundation), υπάρχουν περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως που ζουν με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) είναι μια αυτοάνοση διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι ΠΣ, οι οποίοι μπορούν να ομαδοποιηθούν σε δύο κατηγορίες: νόσος με συμπτώματα που εμφανίζονται ως υποτροπές ή νόσος με συμπτώματα που συσσωρεύονται με σταθερό ρυθμό με την πάροδο του χρόνου. Η πιο συχνή μορφή Πολλαπλής Σκλήρυνσης (ΠΣ) είναι η υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα, κατά την οποία προηγούμενα ή νέα συμπτώματα εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των υποτροπών ενώ, κατά την ύφεση, τα συμπτώματα μπορεί να εξαφανιστούν εντελώς. Ωστόσο, καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, συχνά παραμένουν κάποια μόνιμα νευρολογικά προβλήματα. Αυτή η ασθένεια εμφανίζεται πιο συχνά σε ηλικία 20-40 ετών και είναι 2 έως 3 φορές πιο συχνή στις γυναίκες1.

Πολλαπλή Σκλήρυνση

2,5 Εκατομμύρια Άνθρωποι ζουν με Πολλαπλή Σκλήρυνση παγκοσμίως

2 έως 3 φορές πιο συχνή εμφάνιση στις γυναίκες

Εμφανίζεται πιο συχνά σε ηλικία 20-40 ετών


Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της Πολλαπλής Σκλήρυνσης αποτελεί το γεγονός ότι δεν είναι απολύτως κατανοητή. Θεωρείται πως είναι το αποτέλεσμα κάποιας γενετικής προδιάθεσης, σε συνδυασμό με κάποιον περιβαλλοντικό ή ιικό παράγοντα.

Κατανοώντας την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν ειδικές εξετάσεις για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, η διάγνωση μπορεί να γίνει μόνο μετά από την αξιολόγηση κάποιας βλάβης στο κεντρικό νευρικό σύστημα και αποκλείοντας άλλες πιθανές παθολογικές καταστάσεις.

Πώς εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Η Sanofi Genzyme εργάζεται πάνω από μια δεκαετία, για να αναπτύξει νέες θεραπείες για την Πολλαπλή Σκλήρυνση και εδραιώνεται ως ηγέτης στην παροχή θεραπειών για τη νόσο αυτή, με δύο φάρμακα που ήδη διατίθενται στην αγορά αλλά και με αρκετά φαρμακευτικά σκευάσματα που βρίσκονται σε ανάπτυξη.

Ενώ πολλές από τις υπάρχουσες θεραπείες ρυθμίζουν τα συμπτώματα της νόσου, εμείς εστιάζουμε στην ανάπτυξη θεραπειών που έχουν τη δυνατότητα να επέμβουν στο διαταραγμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Επικεντρώνουμε επίσης την έρευνά μας στους παράγοντες που μπορεί να προστατέψουν αλλά και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της μυελίνης.

Στη Sanofi Genzyme, η εμπειρία μας στις εξαιρετικά σπάνιες ασθένειες, έχει δείξει ότι η εξατομικευμένη ιατρική αντιμετώπιση είναι σημαντική για την αποτελεσματική θεραπεία διαταραχών, όπως η Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Δεν έχουμε καμμία αμφιβολία πως ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη νέων θεραπειών είναι να κατανοήσουμε τις εμπειρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση αλλά και οι άνθρωποι που τους πλαισιώνουν.

«Αντλούμε την έμπνευσή μας καθημερινά από τους ανθρώπους που ζουν με Πολλαπλή Σκλήρυνση και τους ανθρώπους που τους φροντίζουν, και προκαλούμε συνεχώς τους εαυτούς μας να αλλάξουμε το τι σημαίνει να διαγιγνώσκομαι με Πολλαπλή Σκλήρυνση» δήλωσε ο κ. Bill Sibold, Sanofi Genzyme Franchise Head, Multiple Sclerosis, Oncology and Immunology.

Συνέργειες με την κοινωνία των πολιτών

«Οι ασθενείς είναι η κύρια έμπνευσή μας, αυτοί μας κινητοποιούν και μας εμπνέουν.» δηλώνει η Dr Christina Deleuze, της Sanofi Genzyme, France.

Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με συλλόγους ασθενών, που εργάζονται σε σημαντικές πρωτοβουλίες και είναι εστιασμένοι στην ικανοποίηση κρίσιμων ανεκπλήρωτων αναγκών της κοινότητα Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας για να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα που υποστηρίζουμε.

Επιπροσθέτως, η Sanofi Genzyme έχει αναπτύξει την παγκόσμια πρωτοβουλία «vs.MS», με στόχο την αποκάλυψη των συχνά σιωπηλών προκλήσεων της Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Πιο συγκεκριμένα, υλοποιήσαμε μια παγκόσμια έρευνα σε περισσότερους από 1.500 ανθρώπους που ζουν με υποτροπιάζουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) και τους φροντιστές τους σε επτά χώρες, για να ενθαρρύνουμε τις αλλαγές στη συμπεριφορά και τη στάση απέναντι στην ΠΣ και να οδηγήσουμε σε καλύτερη και πιο ενημερωμένη φροντίδα.

Η Sanofi Genzyme ανέπτυξε επίσης το διαδικτυακό πρόγραμμα επτά εβδομάδων, “Spirit: Live a Better Life with MS”, για τους ανθρώπους που ζουν με ΠΣ στη Νορβηγία, τη Δανία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Το πρόγραμμα βασίζεται στην πιο πρόσφατη έρευνα στους τομείς της υγείας και της θετικής ψυχολογίας και εστιάζει στην εσωτερική προσωπική δύναμη.

«Προτιμήστε να πολεμάτε την Πολλαπλή Σκλήρυνση κάθε πρωί μόλις ξυπνάτε.... Η καθημερινότητα με Πολλαπλή Σκλήρυνση σημαίνει ζωή και όχι παραίτηση.» Melissa, διαγνώστηκε με Πολλαπλή Σκλήρυνση πριν από 14 χρόνια.


Παραπομπές

 • N. Danziger. Neurologie. Med-Line Editions, 2011, p.107

Τελευταία ενημέρωση: Μάϊος 04, 2017