Γρήγορη μενού πλοήγησης :

 1. Μετάβαση στο περιεχόμενο
 2. Πηγαίνετε στο μενού της κύριας ενότητας
 3. Μετάβαση στο εργαλείο αναζήτησης
 4. Πηγαίνετε στο μενού Βοήθεια
 5. Μετάβαση στην ενότητα
 6. Μετάβαση στην λίστα των συντομεύσεων πληκτρολογίου

Βοήθεια μενού :

 1. Sanofi στον κόσμο |
   
 2. Ομάδα ιστοσελίδες |
   
 3. Επικοινωνήστε μαζί μας |
 4. Χάρτης ιστοσελίδας |
 5. Βοήθεια
 1. μέγεθος γραμματοσειράς

  ελαττώνω αυξάνω  
 
 

Ογκολογία

Επικοινωνήστε μαζί μας

Sanofi-aventis A.E.B.E

ΑΘΗΝΑ

Λ. Συγγρού 348,
Κτίριο Α
17674 Καλλιθέα
Αθήνα
Τηλ.: +30 210 9001600
Φαξ: +30 210 9249 129

Περιεχόμενο :

Ογκολογία

 

8,2 εκατομμύρια θάνατοι προκλήθηκαν από τον καρκίνο το 2012

Στις επόμενες δύο δεκαετίες, αναμένεται αύξηση 70% στον αριθμό των περιστατικών, παγκοσμίως

+100: ο εκτιμώμενος αριθμός των τύπων καρκίνου

Καρκίνος, μια κύρια αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως

Είναι γεγονός ότι ο καρκίνος είναι μια από τις κύριες αιτίες θνησιμότητας παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το 2012 υπήρξαν περίπου 14 εκατομμύρια νέα κρούσματα και 8,2 εκατ. θάνατοι από καρκίνο1. Πιο ανησυχητικός ακόμη, είναι ο αριθμός των νέων περιπτώσεων που αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 70% κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο δεκαετιών.

Η έγκαιρη ανίχνευση της νόσου είναι εξαιρετικής σημασίας για τη μείωση της θνησιμότητας. Αυτό περιλαμβάνει την έγκαιρη διάγνωση των ενδείξεων και των συμπτωμάτων καθώς και τον έλεγχο για την αναγνώριση ανθρώπων με γενετικές βλάβες. Επιπροσθέτως, η αποτελεσματική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τον πόνο και τα συμπτώματα της νόσου, μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των ποσοστών επιβίωσης και βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ασθενή.

Μια από τις αιτίες που ο καρκίνος είναι τόσο δύσκολο να ιαθεί, είναι ότι δεν αποτελεί μια μόνο νόσο. Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι υπάρχουν περισσότεροι από 100 διαφορετικοί τύποι καρκίνου2 και ο καθένας από αυτούς είναι ιδιαίτερος κι απαιτεί μια προσαρμοσμένη σε αυτόν θεραπεία.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι δύο ασθενείς που υποφέρουν από τον ίδιο τύπο καρκίνου μπορεί να ανταποκριθούν διαφορετικά στην ίδια αγωγή. Αυτό σημαίνει πως η εξατομικευμένη ιατρική μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην καταπολέμηση του καρκίνου, προσφέροντας σε κάθε ασθενή μια εξατομικευμένη θεραπεία προσαρμοσμένη στις ανάγκες του.

Ο τρόπος που ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις

Το ανοιχτό μοντέλο καινοτομίας της εταιρείας μας, το οποίο εστιάζει στην επιστημονική συνεργασία, μας έχει βοηθήσει να αναπτύξουμε νέες προσεγγίσεις και τεχνογνωσία για να σχεδιάσουμε στοχευμένες θεραπείες οι οποίες είναι αποτελεσματικές στην θεραπεία της νόσου.

Οι επιστημονικές συνεργασίες είναι απολύτως απαραίτητες για την Sanofi. Μέσω της συνεργασίας της με ακαδημαϊκές ερευνητικές ομάδες, εταιρείες βιοτεχνολογίας και εξειδικευμένα κέντρα για την αντιμετώπιση του καρκίνου, η Sanofi διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην προώθηση της καινοτομίας στη θεραπεία του καρκίνου.

Για αυτό το λόγο, συνεργαζόμαστε ενεργά με την Warp Drive Bio, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας, για την ανάπτυξη νέων ογκολογικών θεραπειών και αντιβιοτικών με σκοπό τη στόχευση σημαντικών δυνητικά καρκινογόνων γονιδίων (ογκογονίδια).

Ακόμη ένα μέτωπο στη μάχη ενάντια στον καρκίνο είναι η κατανόηση του πως μπορεί το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα να ενισχυθεί, ώστε να αναγνωρίζει και να εξαλείφει τα καρκινικά κύτταρα. Αν και είναι σε πρώιμο στάδιο, η ανοσο-ογκολογία, όπως ονομάζεται, μπορεί να φέρει πολλές ελπιδοφόρες ανοσοδιαμεσολαβούμενες θεραπείες, οι οποίες μπορεί να είναι σε θέση να βελτιώσουν τις θεραπείες για ασθενείς με συγκεκριμένες μορφές καρκίνου.

Με αυτό το δεδομένο, η Sanofi συνεργάζεται από το 2015 με τις Evotec και Apeiron Biologics για να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν θεραπείες που βασίζονται στην ανοσο-ογκολογία. Η Sanofi σύναψε επίσης συμφωνία με την Regeneron Pharmaceuticals, Inc. το 2015 για τη διεξαγωγή έρευνας στην ανοσο-ογκολογία, με στόχο την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση νέων θεραπειών με αντισώματα για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Έχουμε επίσης συνάψει συνεργασία με την Innate Pharma για την ανάπτυξη καινοτόμων μορφών δι-ειδικών αντισωμάτων (δηλαδή σύνδεση του αντισώματος με δύο διαφορετικά αντιγόνα) που δεσμεύονται στα κύτταρα φυσικούς φονείς (ΝΚ) ώστε να εξουδετερώσουν τα καρκινικά κύτταρα μέσω του υποδοχέα ενεργοποίησης NKp46.

Έρευνα και καινοτομία στη Vitry-sur-Seine

«Είμαι περήφανος που εργάζομαι καθημερινά για την καταπολέμηση του καρκίνου» κ. Olivier Noël, team manager, Vitry-sur-Seine, France.

Η Sanofi απασχολεί περίπου 300 ερευνητές στη Vitry-sur-Seine, ένα από τα κεντρικά γραφεία του παγκόσμιου τμήματος ογκολογίας. Αυτό μας έχει επιτρέψει να σημειώσουμε ουσιαστική πρόοδο

στην ανάπτυξη αντικαρκινικών μορίων, με περίπου επί του παρόντος 53 μόρια σε κλινικές δοκιμές για τον καρκίνο ή υπό έγκριση από τις Γαλλικές αρχές.

Η δέσμευσή μας για έρευνα και καινοτομία εξηγείται από την επένδυση 200 εκατ. € για τη μετατροπή του κέντρου σε ένα παγκόσμιο κέντρο βιο-παραγωγής4, ικανό να παράγει θεραπείες που προκύπτουν από ζωντανούς οργανισμούς (δηλαδή βιοθεραπείες), ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη στοχευμένων θεραπειών. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία που έχουμε αναπτύξει για την αντιμετώπιση του ορθοκολικού καρκίνου.

Άλλη μία από τις πολλά υποσχόμενες στοχευμένες θεραπείες μας είναι τα ανοσοσυζεύγματα. Είναι εξαιρετικά ισχυρά μόρια που στοχεύουν αποκλειστικά τα καρκινικά κύτταρα. Αυτό γίνεται μέσω της σύνδεσης με το καρκινικό κύτταρο και της παροχής ενός εξαιρετικά δραστικού μορίου ικανού να το καταστρέψει.

Οι κοινωνικές δεσμεύσεις μας

Πέρα από τον κόσμο των επιχειρήσεων, το Ίδρυμα Sanofi Espoir έχει συνάψει συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση κατά του Καρκίνου (UICC), το Ερευνητικό Παιδιατρικό νοσοκομείο St. Jude, και τη Διεθνή Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας (SIOP) με σκοπό να δημιουργήσει το πρόγραμμα My Child Matters για να βελτιώσει τα ποσοστά επιβίωσης των παιδιών με καρκίνο, στις φτωχές αναπτυσσόμενες χώρες.

«Η τοπική επιτυχία των έργων αυτών έχει οδηγήσει μια σειρά από κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν τον παιδικό καρκίνο ως προτεραιότητα για την δημόσια υγεία. Χάρη σε αυτή την απόφαση, μπορούμε να βελτιώσουμε τη διαχείριση των παιδικών καρκίνων.»

Dr. Anne Gagne-pain Lacheteau, Medical Director, Sanofi Espoir Foundation.

Παραπομπές:

 • WHO, http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs297/en/
 • WHO, http://www.who.int/cancer/en/
 • As of February 9th 2016
 • http://www.sanofi.com/Images/15118_20090505_biolaunch_fr.pdf

Τελευταία ενημέρωση: Μάϊος 27, 2014