Γρήγορη μενού πλοήγησης :

 1. Μετάβαση στο περιεχόμενο
 2. Πηγαίνετε στο μενού της κύριας ενότητας
 3. Μετάβαση στο εργαλείο αναζήτησης
 4. Πηγαίνετε στο μενού Βοήθεια
 5. Μετάβαση στην ενότητα
 6. Μετάβαση στην λίστα των συντομεύσεων πληκτρολογίου

Βοήθεια μενού :

 1. Sanofi στον κόσμο |
   
 2. Ομάδα ιστοσελίδες |
   
 3. Επικοινωνήστε μαζί μας |
 4. Χάρτης ιστοσελίδας |
 5. Βοήθεια
 1. μέγεθος γραμματοσειράς

  ελαττώνω αυξάνω  
 
 

Διαβήτης

Επικοινωνήστε μαζί μας

Sanofi-aventis A.E.B.E

ΑΘΗΝΑ

Λ. Συγγρού 348,
Κτίριο Α
17674 Καλλιθέα
Αθήνα
Τηλ.: +30 210 9001600
Φαξ: +30 210 9249 129

Περιεχόμενο :

Διαβήτης

 

Το 2015, η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη εκτίμησε

 

 • 1 στους 11 ενήλικες έχει διαβήτη
 • 12% των παγκόσμιων δαπανών για την υγεία αφορούν στον διαβήτη
 • 1 στους 2 ενήλικες με διαβήτη είναι αδιάγνωστοι

Διαβήτης, ένα αυξανόμενο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), το 9% των ενηλίκων παγκοσμίως ηλικίας 18 ετών και άνω, ζούσαν με διαβήτη το 2014. Επιπλέον, η ασθένεια ευθύνεται για περίπου 1,5 εκατομμύρια θανάτους το 20121. Ο διαβήτης τύπου 2 θεωρείται υπεύθυνος για το 90% των περιπτώσεων παγκοσμίως2.

Αυτό μεταφράζεται σε πάνω από 400 εκατομμύρια άτομα με διαβήτη παγκοσμίως3.

Ο διαβήτης είναι, τώρα περισσότερο από ποτέ, κάτι παραπάνω από μια ανησυχία για τη δημόσια υγεία, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, στην αύξηση της παχυσαρκίας και της καθιστικής ζωής. Τουλάχιστον τα τρία τέταρτα των διαβητικών ζουν σε χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες.

Κατανοώντας τον Διαβήτη

Ο διαβήτης είναι ουσιαστικά μια χρόνια νόσος που προκαλείται είτε από την έλλειψη ινσουλίνης, ορμόνη που ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος (γλυκόζη), στο σώμα (τύπος 1) ή από την αδυναμία του σώματος να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη που παράγει το πάγκρεας (τύπου 2). Τα δύο αυτά αίτια, οδηγούν σε αύξηση του σακχάρου στο αίμα ή υπεργλυκαιμία. Οι επιδράσεις του διαβήτη είναι πολλές και σοβαρές: αυξημένος κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων, νεφρική ανεπάρκεια, έλκος ποδιού, τύφλωση.

Η Sanofi στην πρώτη γραμμή

«Σήμερα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν με διαβήτη εντός της οικογένειάς μου αλλά και μεταξύ των φίλων μου. Γνωρίζοντας πως εργάζομαι για αυτούς, προσπαθώντας να ανακαλύψω μια νέα θεραπεία μου δημιουργείται ένα αίσθημα έμπνευσης και εκπλήρωσης.» κ. Martin Bossart, PhD, Research scientist, Insulin & Peptides – Sanofi Diabetes. Για τη Sanofi αποτελεί δέσμευση η αντιμετώπιση του διαβήτη για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως, μέσω ολοκληρωμένων θεραπειών και ιατρικών συσκευών.

Φρανκφούρτη, η πόλη της ινσουλίνης

Η Sanofi έχει επενδύσει, τα τελευταία 10 χρόνια, περισσότερα από 1 δις € στο μεγαλύτερο βιομηχανικό συγκρότημά της παγκοσμίως, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Επιπλέον, εγκαινίασε πρόσφατα ένα κτίριο υψηλής τεχνολογίας κόστους 75 εκατ. €, σχεδιασμένο να παράγει ένα νέο τύπο ινσουλίνης, για τη θεραπεία περίπου 6 εκατομμυρίων ασθενών. Εκεί στεγάζεται η πιο σύγχρονη τεχνολογία, που επιτρέπει στη Sanofi να επιτύχει τα υψηλότερα πρότυπα αποστείρωσης στη βιομηχανία.

Συνεργασίες για την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους ασθενείς

Πιστεύουμε ότι οι στρατηγικές συνεργασίες είναι το κλειδί για την επιτυχημένη θεραπεία ασθενειών όπως ο διαβήτης. Για αυτό, τον Νοέμβριο του 2015, ξεκινήσαμε συνεργασία με την κορεατική Hanmi Pharmaceutical Co., Ltd., με σκοπό να αναπτύξουμε ένα χαρτοφυλάκιο πειραματικών, μακράς- διαρκείας θεραπειών για τον διαβήτη. Αυτό μας επιτρέπει να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο μας, προκειμένου να καλύψουμε φάρμακα που χορηγούνται σε εβδομαδιαία καθώς και καθημερινή βάση. Παράλληλα, συνεργαζόμαστε με την Lexicon Pharmaceuticals, για την ανάπτυξη και τη διάθεση μιας υπό έρευνα από του στόματος θεραπεία, η οποία θα μπορούσε να είναι μια πιθανή θεραπευτική επιλογή για τα άτομα που ζουν με διαβήτη.

Επιπλέον, οδηγούμενη από την ισχυρή δέσμευση για πραγματικά ασθενοκεντρική και ολοκληρωμένη διαχείριση του διαβήτη, η Sanofi συνεργάζεται με την ομάδα βιοεπιστημόνωντης Google, για τη βελτίωση της φροντίδας και των αποτελεσμάτων για τα άτομα που ζουν με διαβήτη τύπου 1 και 2, μέσω της σύγκλισης της επιστήμης και της τεχνολογίας και της ανάπτυξης νέων εργαλείων για την καλύτερη συλλογή, ανάλυση και κατανόηση των πολλαπλών πηγών πληροφόρησης που επηρεάζουν τον διαβήτη.

Οι δύο εταιρείες ελπίζουν να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες που αναδύονται, με σκοπό να παρακολουθούν, συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο, την υγεία του ασθενούς, παρέχοντας πιο ενεργητικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για τον έλεγχο του διαβήτη.

Πέρα από φαρμακευτική αγωγή, η ενασχόληση με την κοινωνία των πολιτών

Η Sanofi συμμετέχει ενεργά σε πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών παγκοσμίως και συνεργάζεται με τοπικές υγειονομικές αρχές και ΜΚΟ, για τη βελτίωση της διάγνωσης του διαβήτη και της γνώσης των ασθενών, καθώς και την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας.

Μια μακροχρόνια δέσμευση

Μέσω της ευαισθητοποίησης και της υποστήριξης προς τον ασθενή, η Sanofi συμμετέχει ενεργά στην πρόληψη του διαβήτη, ο οποίος παραμένει μια απειλή για τις μελλοντικές γενιές. Για σχεδόν 90 χρόνια, ο Όμιλος έχει εργαστεί για τη βελτίωση της ζωής των ασθενών, μέσω της καινοτομίας. Σήμερα, η Sanofi είναι σε θέση να παρέχει συνολικές λύσεις υγείας και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε άτομα που ζουν με διαβήτη.

Παραπομπές

 • WHO, http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs312/en/
 • WHO, http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs312/en/
 • IDF, http://www.diabetesatlas.org/

Τελευταία ενημέρωση: Ιανουάριος 12, 2010