Γρήγορη μενού πλοήγησης :

 1. Μετάβαση στο περιεχόμενο
 2. Πηγαίνετε στο μενού της κύριας ενότητας
 3. Μετάβαση στο εργαλείο αναζήτησης
 4. Πηγαίνετε στο μενού Βοήθεια
 5. Μετάβαση στην ενότητα
 6. Μετάβαση στην λίστα των συντομεύσεων πληκτρολογίου

Βοήθεια μενού :

 1. Sanofi στον κόσμο |
   
 2. Ομάδα ιστοσελίδες |
   
 3. Επικοινωνήστε μαζί μας |
 4. Χάρτης ιστοσελίδας |
 5. Βοήθεια
 1. μέγεθος γραμματοσειράς

  ελαττώνω αυξάνω  
 
 

Καρδιαγγειακά Νοσήματα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Sanofi-aventis A.E.B.E

ΑΘΗΝΑ

Λ. Συγγρού 348,
Κτίριο Α
17674 Καλλιθέα
Αθήνα
Τηλ.: +30 210 9001600
Φαξ: +30 210 9249 129

Περιεχόμενο :

Καρδιαγγειακά νοσήματα

17,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ: εκτιμώμενοι θάνατοι παγκοσμίως από καρδιαγγειακά νοσήματα το 2012, αντιπροσωπεύοντας το 31% του συνόλου των παγκόσμιων θανάτων

30 ΛΕΠΤΑ καθημερινής φυσικής δραστηριότητας μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη κατά των καρδιαγγειακών νοσημάτων

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν ένα παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι μια ομάδα διαταραχών που αφορούν την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Υπολογίζεται ότι 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι κατέληξαν από καρδιαγγειακές παθήσεις μόνο το 2012, που ισοδυναμεί περίπου με το 1/3 του συνόλου των θανάτων παγκοσμίως 1.

Από αυτούς τους θανάτους, το 42% περίπου προκλήθηκε από στεφανιαία νόσο και το 38% από κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο (επίσης γνωστή ως αγγειακή εγκεφαλική νόσος)1. Και τα δύο είναι συχνά περιστατικά οξείας μορφής που προκαλούνται από απόφραξη - συνήθως η άθροιση εναποθέσεων λιπώδους ιστού στα εσωτερικά τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων - που εμποδίζει τη ροή του αίματος προς την καρδιά ή τον εγκέφαλο1.

Η διακοπή του καπνίσματος, η μείωση της πρόσληψης αλατιού, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, η τακτική σωματική δραστηριότητα και η αποφυγή επιβλαβούς χρήσης αλκοόλ έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων1,2. Επιπλέον, απαραίτητη προϋπόθεση για τη μείωση του κίνδυνου από καρδιαγγειακά νοσήματα, θεωρείται η διαχείριση της υπέρτασης, του διαβήτη και της υπερλιπιδαιμίας.

Υψηλή χοληστερόλη και καρδιαγγειακά νοσήματα

Είναι αποδεδειγμένο ότι αυξημένες ποσότητες της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνης LDL-c ή «κακής» χοληστερόλης στο αίμα συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.3,4 Ενώ οι στατίνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την LDL-C και είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για τη μείωση του κινδύνου των καρδιαγγειακών παθήσεων σε συνδυασμό πάντα με αλλαγές στον τρόπο ζωής, πολλοί άνθρωποι με υπερχοληστερολαιμία συνεχίζουν να παρουσιάζουν υψηλές τιμές LDL-c.5 Μεταξύ αυτών των ασθενών, είναι εκείνοι που πάσχουν από οικογενή υπερχοληστερολαιμία, μια κληρονομική μορφή υψηλής χοληστερόλης που μπορεί να οδηγήσει σε κάποια επιθετική και πρόωρη καρδιαγγειακή νόσο, συμπεριλαμβανομένων των εμφραγμάτων του μυοκαρδίου και των εγκεφαλικών επεισοδίων 6.

Ζώντας με οικογενή υπερχοληστερολαιμία

«Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τους ασθενείς όταν αναπτύσσουμε φάρμακα. Σκέφτομαι καθημερινά τους ασθενείς που πάσχουν από αυτές τις παθήσεις, που πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για μεταμόσχευση καρδιάς ή έχουν τοποθετήσει βηματοδότες, καθημερινά. Είναι πραγματικά τεράστιος παράγοντας στη δουλειά μου» κ. Tony Muslin MD, Vice President Cardiovascular & Fibrosis, Sanofi.

Ως μέρος της δέσμευσης της Sanofi να προσφέρει νέες και αποτελεσματικές θεραπευτικές λύσεις, η εταιρεία ανοίγει τον δρόμο στην ανάπτυξη στοχευμένων θεραπειών για ασθενείς που δεν μπορούν να μειώσουν τους καρδιαγγειακούς κινδύνους, μέσω της διατροφής ή της άσκησης. Οικοδομώντας πάνω στην ήδη υπάρχουσα κληρονομιά στον τομέα των καρδιαγγειακών νοσημάτων, η Sanofi προσπαθεί να παρέχει καινοτόμες, ολοκληρωμένες και αξατομικευμένες θεραπευτικές λύσεις. Στόχος μας είναι η βελτίωση της φροντίδας και της ποιότητας ζωής των ασθενών που ζουν με αυτές τις παθήσεις. H Sanofi σε συνεργασία με την Regeneron παρέχουν στην αγορά μία από τις πρώτες σημαντικές προόδους, των τελευταίων τριάντα ετών, για τη θεραπεία ασθενών υψηλού κινδύνου που έχουν αυξημένη LDL χοληστερόλη.

Συνέργειες για την εξάλειψη των γενετικών καρδιαγγειακών παθήσεων

Η ανάπτυξη πρωτοποριακών θεραπειών για γενετικές ασθένειες της καρδιάς που επηρεάζουν τον καρδιακό μυ, γνωστές ως μυοκαρδιοπάθειες αποτελεί δέσμευση των ερευνητικών μας ομάδων που ασχολούνται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Αυτές είναι κληρονομικές ασθένειες που επηρεάζουν τη δομή και λειτουργία της καρδιάς. Προκαλούνται από μεταλλάξεις στα γονίδια των πρωτεϊνών που είναι υπεύθυνες για την συστολή του καρδιακού μυός.

Έχουμε συνεργασία με την Myokardia, με σκοπό να παρέχουμε στην αγορά στοχευμένες θεραπείες για ασθενείς με γενετική καρδιακή νόσο, συγκεκριμένα υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια (HCM) και διατατική μυοκαρδιοπάθεια (DCM), δύο ασθένειες των καρδιακών μυϊκών κυττάρων.

Η συνεργασία είναι ένα μέρος της πρωτοβουλίας Sunrise της Sanofi, ένα στρατηγικό μοντέλο συνεργειών, που επιδιώκει να επενδύει έγκαιρα που σχετίζονται με την αλλαγή και εναρμονίζονται με τις ικανότητες της Sanofi για ανάπτυξη και και την εμπορευματική της ικανότητα.


Παραπομπές

 • World Health Organization. Cardiovascular Diseases fact sheet number 17. Updated January 2015 Available from: http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs317/en/ Last accessed 7 March 2016.
 • European Society of Cardiology. The 2012 European Guidelines on CVD Prevention in Clinical Practice. Available from: http://www.escardio.org/Guidelines-&-Education/Clinical-Practice-Guidelines/CVD-Prevention-in-clinical-practice- European-Guidelines-on. Last accessed 7 March 2016.
 • Kontush A, Chapman MJ. Functionally defective high-density lipoprotein: a new therapeutic target at the crossroads of dyslipidemia, inflammation, and atherosclerosis. Pharmacol Rev. 2006 Sep;58(3):342-74.
 • British Heart Foundation. High Cholesterol. Available from: https://www.bhf.org.uk/hearthealth/riskfactors/highcholesterol.Last accessed 7 July 2015.
 • Scirica MB, Cannon CP. Cardiology Patient Page Treatment of Elevated Cholesterol. Circulation AHA. 2005;111: e360-e363.
 • FH Foundation. What is FH? (Factsheet). Available from http://thefhfoundation.org/about-fh/what-is-fh/. Last accessed 29 January 2015.

Τελευταία ενημέρωση: Μάϊος 07, 2014