Γρήγορη μενού πλοήγησης :

 1. Μετάβαση στο περιεχόμενο
 2. Πηγαίνετε στο μενού της κύριας ενότητας
 3. Μετάβαση στο εργαλείο αναζήτησης
 4. Πηγαίνετε στο μενού Βοήθεια
 5. Μετάβαση στην ενότητα
 6. Μετάβαση στην λίστα των συντομεύσεων πληκτρολογίου

Βοήθεια μενού :

 1. Sanofi στον κόσμο |
   
 2. Ομάδα ιστοσελίδες |
   
 3. Επικοινωνήστε μαζί μας |
 4. Χάρτης ιστοσελίδας |
 5. Βοήθεια
 1. μέγεθος γραμματοσειράς

  ελαττώνω αυξάνω  
 
 

Η Sanofi παγκοσμίως

Επικοινωνήστε μαζί μας

Sanofi-aventis A.E.B.E

ΑΘΗΝΑ

Λ. Συγγρού 348,
Κτίριο Α
17674 Καλλιθέα
Αθήνα
Τηλ.: +30 210 9001600
Φαξ: +30 210 9249 129

Περιεχόμενο :

Η Sanofi παγκοσμίως

Sanofi, Ένας Παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των Βιοεπιστημών

 

Η Sanofi είναι μια παγκόσμια εταιρεία βιοεπιστημών, η οποία δεσμεύεται να βελτιώσει την πρόσβαση των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη ενώ παράλληλα υποστηρίζει τους ανθρώπους προσφέροντας συνεχώς υπηρεσίες υγείας. Από την πρόληψη στη θεραπεία, η Sanofi μετατρέπει την επιστημονική καινοτομία σε θεραπευτικές λύσεις αναπτύσσοντας ανθρώπινα εμβόλια, καινοτόμα φάρμακα για τις σπάνιες παθήσεις, την πολλαπλή σκλήρυνση, την ογκολογία, την ανοσολογία, τις μολυσματικές ασθένειες, τον διαβήτη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα αλλά και καταναλωτικά προϊόντα υγείας. Περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι στη Sanofi είναι αφοσιωμένοι στο να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα των ασθενών - όπου και αν ζουν - και να τους βοηθήσουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Η ιατρική έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο κατά τον τελευταίο αιώνα. Το μέσο προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων παγκοσμίως σε αυτό το διάστημα έχει διπλασιαστεί χάρη, σε μεγάλο βαθμό, στην ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για σοβαρές ασθένειες.

Στη Sanofi, έχουμε μια σαφή και αποφασιστική γραμμή δράσης: να συμβάλλουμε στη συνεχή βελτίωση της υγείας. Ως εταιρεία και ως άνθρωποι, η Sanofi και οι ταλαντούχοι εργαζόμενοι της ανέκαθεν προσπαθούσαν να δημιουργήσουν πρόοδο στον τομέα της υγείας, αναπτύσσοντας θεραπείες που προλαμβάνουν και θεραπεύουν ασθένειες, ενώ παράλληλα, ενισχύουν την πρόσβαση των ασθενών παγκοσμίως στην υγειονομική περίθαλψη.

Η τεχνογνωσία που έχουμε αναπτύξει στην πορεία μας, είχε σημαντική επίδραση, ιδιαίτερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Έχουμε αναπτύξει το πρώτο εμβόλιο για τον ιό του δάγκειου πυρετού, ο οποίος μολύνει 390 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, και του οποίου το φάσμα επεκτείνεται λόγω της κλιματικής αλλαγής. Από την αρχή του έτους ξεκίνησαν καμπάνιες εμβολιασμού στις Φιλιππίνες. Χάρη στις συστηματικές καμπάνιες επικοινωνίας, είμαστε κοντά στην εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, ενώ κατά την τελευταία δεκαετία, οι θεραπείες για την ασθένεια του ύπνου έχουν σώσει περισσότερες από 180.000 ζωές. Επιπλέον, παρέχουμε καινοτόμες θεραπείες για παγκόσμιες ασθένειες, όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να υλοποιηθούν. Το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες υγείας είναι μόνο ένα μέρος της λύσης για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας που απειλεί την ανθρωπότητα. Ως υπεύθυνος ηγέτης, οφείλουμε να προσαρμόσουμε τον τρόπο που λειτουργούμε για να υποστηρίξουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά τη δέσμευσή μας για την περαιτέρω βελτίωση της υγείας.

Πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε καινοτομίες στις οποίες θα έχουν πρόσβαση εκείνοι που τις χρειάζονται πραγματικά. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, γνωρίζουμε ότι η λύση θα προκύψει μέσω της συζήτησης και της συνεργασίας με τα ενδιαφερόμενα μέρη. Αυτός είναι ο λόγος της συνεργασίας μας με το Bill & Melinda Gates Foundation, το GAVI Alliance και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τέλος, η δέσμευσή μας για τη βελτίωση της υγείας ξεπερνά τα φάρμακα, καθώς μέσω της εταιρικής μας ευθύνης και της αφοσίωσή μας στην καινοτομία καθημερινά προσπαθούμε να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ασθενών.

Καινοτομία

Η Έρευνα ξεκινά με την κατανόηση της επιστήμης και τη μετατροπή της σε ιατρικές καινοτομίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ασθενών. Για να επιτευχθεί αυτό και να αντιμετωπιστεί η πολυπλοκότητα των ανθρώπινων ασθενειών, αξιοποιούμε τις εσωτερικές μας δεξιότητες και συνεργαζόμαστε με την ευρύτερη επιστημονική κοινότητα.

Το 2015, διαθέσαμε στην αγορά 3 πρωτοποριακές θεραπείες:

 • Ινσουλίνη glargine U300/ ml) για τον διαβήτη
 • Alirocumab1 για την καταπολέμηση της υπερχοληστερολαιμίας
 • Το Dengvaxia®, το πρώτο εμβόλιο κατά του δάγκειου πυρετού

Αναμένουμε να έχουμε 3 ακόμη σημαντικά λανσαρίσματα έως το 2020 στον τομέα του άσθματος και της ατοπικής δερματίτιδας, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και του διαβήτη.

Μάθετε περισσότερα για τις καινοτομίες μας:

Το βιομηχανικό μας δίκτυο εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και μέγιστη ασφάλεια

Στη Sanofi, έχουμε ενισχύσει την αποδοτικότητα των βιομηχανικών πόρων μας και αυξήσει την παρουσία μας στις αναδυόμενες χώρες κατέχοντας μοναδική θέση στην εν λόγω αγορά με περίπου 40 κέντρα παραγωγής. Αυτό μας παρέχει τη δυνατότητα προσφοράς προσαρμοσμένης στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και ανταπόκρισης σε διαγωνισμούς.

Ανεξάρτητα από το πού παράγονται οι θεραπείες μας, το βιομηχανικό μας δίκτυο παρέχει τόσο στους επαγγελματίες υγείας όσο και στους ασθενείς υψηλή ποιότητα και μέγιστη ασφάλεια.

Είμαστε ειδικοί στην παραγωγή και διανομή των θεραπευτικών μας λύσεων ανεξαρτήτως του αν απαιτείται ή όχι πρωτογενής παραγωγή. Το ευέλικτο βιομηχανικό μας δίκτυο, μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τα φάρμακα και τα εμβόλια σε όλο τον κύκλο της ζωής τους και να ελέγχουμε την ποιότητά τους.

Από το εργοστάσιο στον ασθενή: το ταξίδι ενός φαρμάκου

Για την προστασία των ασθενών, τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και τη διατήρηση της εμπιστοσύνης στην αλυσίδα εφοδιασμού έχουμε επίσης μια ειδική ομάδα που εργάζεται καθημερινά συντονίζοντας τις προσπάθειες σε εταιρικό επίπεδο, για την καταπολέμηση της απόπειρας απομιμήσεων των προϊόντων της Sanofi. Η καταπολέμηση των πλαστών φαρμάκων είναι μια σημαντική πρόκληση για τη δημόσια υγεία, καθώς οι διεθνείς οργανισμοί θεωρούν ότι η παραποίηση αφορά κατά μέσο όρο στο 10% της παγκόσμιας φαρμακευτικής αγοράς και ότι οι παραχαράκτες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο εξελιγμένα μέσα για την παραγωγή πλαστών φαρμάκων. Στη Sanofi, αντιμετωπίζουμε την παραποίηση από τα πρώτα στάδια κατά τον καθορισμό της συσκευασίας των προϊόντων, ενσωματώνοντας τεχνικές κατά της παραποίησης στο λανσάρισμα νέων προϊόντων. Έχουμε αναπτύξει ετικέτες ασφαλείας, συσκευασίες με τεχνολογία κατά της δολιοφθοράς και κωδικούς για την αναγνώριση του περιεχομένου.

Από την παραγωγή φαρμάκων στην καταπολέμηση των πλαστών φαρμάκων:

Το βιομηχανικό μας δίκτυο, η τεχνογνωσία και οι ομάδες μας, χάρη στην υψηλή ποιότητα και την ασφαλή προσέγγιση, προσφέρουν λύσεις υγείας σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη

Η προσέγγιση μας για την πρόσβαση στα φάρμακα μας αφορά στο ευρύ κοινό και υλοποιείται μέσω μακροχρόνιων συνεργασιών σε ζώνες νόσων για τις οποίες έχουμε εξειδίκευση: την ελονοσία, την φυματίωση, τις παραμελημένες τροπικές ασθένειες, την επιληψία και τις ψυχικές ασθένειες. Για να βελτιώσουμε την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, έχουμε αναπτύξει μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει την έρευνα στις στοχευμένες θεραπείες, την ανάπτυξη ειδικών πολιτικών τιμολόγησης στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες ώστε να κάνουμε προσιτές τις θεραπευτικές μας λύσεις, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε προγράμματα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και επικοινωνίας για την εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας. Το 2015, 280 προγράμματα υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των κοινοτήτων που τα έχουν περισσότερο ανάγκη• 55 εκατομμύρια ασθενείς διαγνώστηκαν, εμβολιάστηκαν, έλαβαν θεραπεία ενώ πάνω από 260 εκατομμύρια άνθρωποι ενημερώθηκαν μέσω των εκστρατειών ευαισθητοποίησης.


Αναφορές:

1 Το alirocumab έχει αναπτυχθεί και διατίθεται στο εμπόριο σε συνεργασία με την Regeneron Pharmaceuticals, Inc

Τελευταία ενημέρωση: Ιούλιος 07, 2016