Κοπέλα που παίζει πιάνο

ΑνοσολογίαΗ ζωή είναι ένα ταξίδι υγείας και εμείς, οι άνθρωποι της Sanofi, επιδιώκουμε να βελτιώσουμε τη ζωή των ατόμων που πάσχουν από διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος και πιο συγκεκριμένα αλλεργία, άσθμα και αυτοάνοσα νοσήματα.

Οι έρευνες που διεξάγει σήμερα η Sanofi Genzyme, η παγκόσμια επιχειρησιακή μονάδα ειδικής φροντίδας της εταιρείας μας, αφορούν πιθανές θεραπείες για το άσθμα, τους ρινικούς πολύποδες και την ηωσινοφιλική οισοφαγίτιδα.

Σε συνεργασία με τη Regeneron Pharmaceuticals, οι διαθέσιμες θεραπείες μας για την ατοπική δερματίτιδα και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα έχουν λάβει έγκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρώπη, ενώ επιδιώκουμε έγκριση και σε μια σειρά άλλων χωρών σε όλο τον κόσμο.Μέτρια έως σοβαρή Ατοπική Δερματίτιδα

Η ατοπική δερματίτιδα, μία μορφή εκζέματος, αποτελεί μία χρόνια φλεγμονώδη νόσο με συμπτώματα που συχνά παρουσιάζονται ως εξάνθημα στην επιφάνεια του δέρματος. Η μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα χαρακτηρίζεται από εξανθήματα, που συχνά καλύπτουν μεγάλο τμήμα του σώματος, και είναι πιθανό να συνοδεύεται από έντονο, συνεχή κνησμό και ξηρότητα, σκάσιμο, ερυθρότητα, δημιουργία εφελκίδων και εξιδρώματος. Επιπλέον, οι ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα βιώνουν τη σημαντική επιβάρυνση της νόσου, που περιλαμβάνει δερματικές βλάβες, έντονο κνησμό, καθώς και επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής, που αφορούν διαταραχές ύπνου και συμπτώματα αυξημένου άγχους και κατάθλιψης.

Το 10% των ανθρώπων με ΑΔ δηλώνουν ότι επηρεάζεται η εργασιακή απόδοσή τους(1)

Η Sanofi αναγνωρίζει  τη σημασία της Πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Ατοπικής Δερματίτιδας

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα (ΡΑ) αποτελεί ένα χρόνιο και εξουθενωτικό αυτοάνοσο νόσημα που επηρεάζει κυρίως τις αρθρώσεις, τους συνδετικούς ιστούς, τους μυς, τους τένοντες και τον ινώδη ιστό, προκαλώντας πόνο, παραμόρφωση και αναπηρία. Υπάρχουν περισσότερες από 150 ρευματικές παθήσεις, με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα να αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες.

Παρόλο που η ρευματοειδής αρθρίτιδα θεωρείται συνήθως πάθηση των αρθρώσεων, οι επιπτώσεις της ενδέχεται να μην περιορίζονται στις αρθρώσεις. Η νόσος επιδρά στην καθημερινή δραστηριότητα ενός ατόμου και απλές ενέργειες μπορεί να γίνουν δύσκολες ή να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την εκτέλεσή τους. Τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας είναι επίσης δυνατό να οδηγήσουν σε στρες ή άγχος.

Στην Ευρώπη σήμερα ζουν 2,9 εκατομμύρια άνθρωποι με ρευματοειδή αρθρίτιδα, η πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες.1Zuberdier T, Orlow SJ, Paller AS, et al. Patient perspectives on the management of atopic dermatitis. J Allergy Clin Immunol. 2006; 118:226-232