Πιστεύουμε στον ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΥΠΟ

Η ζωή είναι ένα ταξίδι υγείας, και οι παγκόσμιες τάσεις που αφορούν στο αυξημένο προσδόκιμο ζωής και τον ολοένα και πιο καθιστικό τρόπο ζωής έχουν αναδείξει τον διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα σε προκλήσεις που απασχολούν τη δημόσια υγεία.

Διαβήτης και κορωνοϊός

Πανδημία COVID-19 και Σακχαρώδης Διαβήτης 

Ένας χρήσιμος οδηγός για τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη, κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19. 
 διαβήτης
Οι επιπτώσεις του διαβήτη και των καρδιαγγειακών νοσημάτων είναι σοβαρές, ιδιαίτερα εξαιτίας του γεγονότος ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων πάσχει και από τα δύο. Ωστόσο, χάρη στη συμβολή της έρευνας, αυτές οι παθήσεις έχουν μετατραπεί σε χρόνιες παθήσεις που αντιμετωπίζονται και πολλοί άνθρωποι ζουν πλέον περισσότερα χρόνια και διάγουν μια δραστήρια και πλήρη ζωή.


Η πρόοδος που έχουμε κάνει

Ο διαβήτης προκαλείται είτε λόγω έλλειψης παραγωγής της ινσουλίνης (τύπος 1) είτε λόγω της αδυναμίας του σώματος να χρησιμοποιήσει επαρκώς την ινσουλίνη που παράγει (τύπος 2). Στη Sanofi, αναπτύσσουμε θεραπείες ινσουλίνης για τον διαβήτη εδώ και περίπου έναν αιώνα, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο φαρμάκων για τον διαβήτη, συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης, για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν μία ομάδα παθήσεων που σχετίζονται με την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Αξιοποιώντας την κληρονομιά της Sanofi, με δραστηριότητα στην καταπολέμηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων εδώ και 50 χρόνια, προσφέρουμε καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την αντιμετώπιση καρδιαγγειακών νοσημάτων σε άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων (όπως η καρδιακή προσβολή) και οι οποίοι χρειάζονται πρόσθετες θεραπευτικές επιλογές πέρα από τα φαρμακευτικά σκευάσματα που είναι διαθέσιμα σήμερα.
 Στοιχεία για τον διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα την Ελλάδα

Οι προκλήσεις παραμένουν

Οι άνθρωποι που ζουν με διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις. Επισκέπτονται τον θεράποντα ιατρό τους μόνο μερικές φορές τον χρόνο, δεν λαμβάνουν υποστήριξη στο μεσοδιάστημα και χρειάζεται να προσαρμόζουν τη διατροφή, την άσκηση και την φαρμακευτική αγωγή τους.

Ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα επιβαρύνουν επίσης και τα συστήματα υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο, εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού περιστατικών και των σχετικών δαπανών περίθαλψης.

Παρόλο που οι θεραπευτικές λύσεις γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικές, αναγνωρίζουμε ότι η διαχείριση αυτών των παθήσεων απαιτεί αδιάκοπη προσπάθεια.Η σημασία μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης

Αξιοποιούμε την κληρονομιά μας και την αφοσίωση μας στην καινοτομία για να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής και να υποστηρίζουμε τους ασθενείς και τα συστήματα υγείας προσφέροντας επιπρόσθετες υπηρεσίες πέραν των φαρμακευτικών λύσεων. Συνδυάζοντας τα ποιοτικά φάρμακα της Sanofi με την παροχή υπηρεσιών, συσκευών και τη διαχείριση δεδομένων, στοχεύουμε στη βελτίωση των εκβάσεων και της εμπειρίας του ασθενή. Διαθέτουμε καινοτόμα και αξιόπιστα φάρμακα και αναπτύσσουμε διασυνδεδεμένες λύσεις που έχουν σχεδιαστεί ώστε να καλύπτουν τις πιο επείγουσες ιατρικές και κοινωνικές ανάγκες. Στόχος της ολοκληρωμένης αυτής προσέγγισης είναι να υποστηρίζουμε τα άτομα με διαβήτη και καρδιαγγειακά νοσήματα ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, ενώ παράλληλα στοχεύουμε στην υποστήριξη της βιωσιμότητας των συστημάτων υγείας.