Ογκολογία

Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση του καρκίνου

Η ζωή είναι ένα ταξίδι υγείας και όλοι εμείς στη Sanofi έχουμε αφοσιωθεί στην ανακάλυψη θεραπευτικών λύσεων για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που είναι ή θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον καρκίνο. Ο αριθμός των περιστατικών καρκίνου αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Ως συνοδοιπόρος στο ταξίδι υγείας, όλοι εμείς στη Sanofi είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση. Έχουμε αφοσιωθεί στην καταπολέμηση του καρκίνου μέσω της έγκαιρης διάγνωσης, της ανακούφισης του πόνου και της θεραπευτικής αντιμετώπισης. Η Sanofi Genzyme, η παγκόσμια επιχειρησιακή μονάδα ειδικής φροντίδας της εταιρείας μας, διαθέτει καινοτόμες θεραπείες υπό ανάπτυξη και ερευνά πρωτοποριακές μεθόδους για την καταπολέμηση του καρκίνου.
8,8 εκ.
θάνατοι προκλήθηκαν από καρκίνο το 2015 (πηγή: ΠΟΥ)
70%
η αύξηση των περιστατικών τις επόμενες δύο δεκαετίες παγκοσμίως (πηγή: ΠΟΥ)
30 - 50%
των καρκίνων θα μπορούσε να είχε προληφθεί (πηγή: ΠΟΥ)

Κατανοώντας τον καρκίνο

Ενώ τα υγιή κύτταρα διαιρούνται στο σώμα κατά έναν οργανωμένο τρόπο, ο καρκίνος προκαλείται από τον άναρχο πολλαπλασιασμό των κυττάρων στο σώμα. Ο καρκίνος είναι πιθανό να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος και να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη.

Ο καρκίνος δεν είναι μία μόνο ασθένεια και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολογίζει ότι υπάρχουν περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη καρκίνου, καθένα από τα οποία παρουσιάζει εξειδικευμένες θεραπευτικές ανάγκες.

Ως συνοδοιπόρος στο ταξίδι υγείας, συμμετέχουμε ενεργά στην καταπολέμηση του καρκίνου και έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε λύσεις υγείας στους ασθενείς. Διαθέτουμε ισχυρή παρουσία στο πεδίο του καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου του παχέος εντέρου, αρκετά από τα ερευνητικά προγράμματα μας σε πεδία όπως το πολλαπλό μυέλωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα δέρματος βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Στοιχεία για τον καρκίνο

Εξερευνούμε νέα μονοπάτια μέσω της ανοιχτής καινοτομίας

Ως συνοδοιπόρος στο ταξίδι υγείας, συνεργαζόμαστε με πανεπιστημιακές ερευνητικές ομάδες, εταιρείες βιοτεχνολογίας και εξειδικευμένα αντικαρκινικά κέντρα για την ανάπτυξη εξειδικευμένων θεραπειών για τον καρκίνο.

Κάποιες από τις υφιστάμενες συνεργασίες μας με τις εταιρείες Warp Drive Bio, Evotec, Apeiron Biologis, Regeneron Pharmaceuticals και Innate Pharma, εστιάζουν στην κατανόηση των τρόπων με τους οποίους το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να ενισχυθεί ώστε να αναγνωρίζει και να εξαλείφει τα καρκινικά κύτταρα– ένα πεδίο γνωστό ως ανοσο-ογκολογία.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση τους 

Επιβεβαιώνω