Πολλαπλή Σκλήρυνση

Πολλαπλή Σκλήρυνση

Η ζωή είναι ένα ταξίδι υγείας για τα άτομα που πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση. Περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και 10.000 στην Ελλάδα πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο1 που επιτίθεται στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, καταστρέφοντας το περίβλημα μυελίνης – το προστατευτικό στρώμα που καλύπτει τα νεύρα που μεταφέρουν σήματα από και προς το ΚΝΣ. Η Πολλαπλή Σκλήρυνση επηρεάζει κάθε άτομο διαφορετικά, με συμπτώματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από μούδιασμα στα άκρα ή απώλεια μνήμης έως και παράλυση ή απώλεια όρασης.
Πολλαπλή Σκλήρυνση

Εκστρατεία ενημέρωσης: Ένα μοναδικό ποδήλατο... αγώνων ζωής!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς να είναι μια βόλτα με ένα ποδήλατο που έχει Πολλαπλή Σκλήρυνση;
Η φαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας, μέσα από τη νέα της εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση με τίτλο «Ένα μοναδικό ποδήλατο…αγώνων ζωής», μας θυμίζει - με έναν διαφορετικό τρόπο - τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι ασθενείς που ζουν με Πολλαπλή Σκλήρυνση καθημερινά. 

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι η κύρια αιτία μη τραυματικής αναπηρίας σε ενήλικα νεαρά άτομα και άτομα μέσης ηλικίας, γεγονός που οδηγεί σε σημαντική απώλεια παραγωγικότητας και μειωμένη ποιότητα ζωής.

Ξεπερνώντας την απλή θεραπεία της νόσου

Ως συνοδοιπόρος στο ταξίδι υγείας, η Sanofi Genzyme, η παγκόσμια επιχειρησιακή μονάδα ειδικής φροντίδας της εταιρείας μας, εργάζεται παραπάνω από μία δεκαετία για την ανάπτυξη θεραπειών για την Πολλαπλή Σκλήρυνση και έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε λύσεις υγείας στους ασθενείς. Αξιοποιώντας την εμπειρία μας με μικρούς πληθυσμούς ασθενών στο πεδίο των σπάνιων παθήσεων, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για συνεργασία με συλλόγους ασθενών και φροντιστών, παρόχους υπηρεσιών υγείας και επαγγελματίες υγείας προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Μελλοντικές εξελίξεις

Σήμερα, η Sanofi παρέχει δύο θεραπευτικές επιλογές στους ασθενείς. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζουμε ότι εξακολουθούν να υφίστανται ανεκπλήρωτες ανάγκες για τους περισσότερους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε τις προσπάθειες Έρευνας και Ανάπτυξης σε πεδία όπου πιστεύουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε την κοινότητα της Πολλαπλή Σκλήρυνση. Σε αυτά περιλαμβάνονται καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα, τα οποία επικεντρώνονται στην πρόληψη και αποκατάσταση της βλάβης στο νευρικό σύστημα που προκαλείται από την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

1 Rev Neurol (Paris). 2016 Jan;172(1):3-13. doi: 10.1016/j.neurol.2015.10.006. Epub 2015 Dec 21

 

Γνωρίστε την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Η ζωή με Πολλαπλή Σκλήρυνση