Πιστεύουμε στον ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΥΠΟ

Εδώ και περίπου έναν αιώνα, ακούμε με προσοχή και στηρίζουμε τα άτομα που ζουν καθημερινά με διαβήτη. Πιστεύουμε ότι η φροντίδα της υγείας σου πρέπει να είναι τόσο ξεχωριστή όσο κι εσύ... πιστεύουμε στον ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΥΠΟ.

σακχαρώδης διαβήτης

Γνωρίστε την Konner

Φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ 

σακχαρώδης διαβήτης

Γνωρίστε τη Lucy 

Φυσιοθεραπεύτρια στο Σάο Πάολο

σακχαρώδης διαβήτης

Γνωρίστε τον Ali

Ο πρώτος επαγγελματίας πυγμάχος με διαβήτη στη Μεγάλη Βρετανία

Περίπου 463 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν διαγνωστεί με διαβήτη και ο αριθμός αυτός αναμένεται να εκτοξευθεί στα 700 εκατομμύρια έως το 2045.

Ο διαβήτης είναι μια πολύπλοκη, χρόνια πάθηση που εκδηλώνεται όταν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι υψηλότερα από τα φυσιολογικά. Η γλυκόζη, η οποία παράγεται κατά την πέψη της τροφής, αποτελεί τη βασική πηγή ενέργειας για το σώμα σας. Πρώτα όμως πρέπει να φτάσει στα κύτταρά μας και για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητη η ινσουλίνη, μία ορμόνη που παράγεται στο πάγκρεας. Στα άτομα με διαβήτη το σώμα τους δεν παράγει αρκετή ποσότητα ινσουλίνης ή δεν επεξεργάζεται σωστά την ινσουλίνη, γεγονός που σημαίνει ότι η γλυκόζη παραμένει στο αίμα και δεν φτάνει στα κύτταρά τους. Με την πάροδο του χρόνου, η υψηλή συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας και να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως νεφρική ανεπάρκεια και καρδιαγγειακά νοσήματα. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο τα άτομα με διαβήτη να ελέγχουν διαρκώς τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους.

Τα τελευταία χρόνια, η θεραπευτική αντιμετώπιση του διαβήτη έχει απομακρυνθεί από το παραδοσιακό μοντέλο ταξινόμησης της νόσου, καθώς η επιστήμη έχει ανακαλύψει ότι υπάρχουν περισσότεροι από δύο τύποι διαβήτη. Τα παραδοσιακά μοντέλα που υπαγορεύουν ότι ο διαβήτης τύπου 2 προσβάλλει μόνο ενήλικες, ενώ ο διαβήτης τύπου 1 μόνο παιδιά δεν είναι πλέον ακριβή, καθώς και οι δύο μορφές της νόσου είναι δυνατό να παρουσιαστούν και στις δύο ηλικιακές ομάδες.

Χάρη σε αυτές τις ανακαλύψεις, έχουμε επαναπροσδιορίσει τη φροντίδα που προσφέρουμε στα άτομα με διαβήτη. Ακριβώς όπως κάθε άτομο είναι ξεχωριστό, αντίστοιχα ξεχωριστή πρέπει να είναι και η φροντίδα υγείας που λαμβάνει, μια προσέγγιση που ακολουθούν η Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία και η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Μελέτης του Διαβήτη.

«Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τύποι θεραπείας. Η ίδια ινσουλίνη ενδέχεται να αντιδρά με διαφορετικό τρόπο στο σώμα σας απ’ ό,τι στο δικό μου» εξηγεί ο Δρ. Felipe Lauand από στο τμήμα Insulins & Diabetes Solutions Teams της Sanofi. 

 

Η Sanofi δραστηριοποιείται στο πεδίο του διαβήτη εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα και έχει δημιουργήσει σήμερα μια εξατομικευμένη προσέγγιση φροντίδας υγείας για τα άτομα με διαβήτη. Είναι συνεπώς πολύ σημαντικό να διασφαλίζεται η ενεργός συμμετοχή των ασθενών στη συζήτηση με τον θεράποντα ιατρό τους.

Στη Sanofi, εργαζόμαστε καθημερινά για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών και παραμένουμε αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα. «Αυτό που με παρακινεί να συνεχίζω την έρευνα, είναι η πρόκληση της ανακάλυψης καλύτερων θεραπειών για τα άτομα με διαβήτη. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια, η ομάδα μου κι εγώ εξακολουθούμε να νιώθουμε τον ίδιο ενθουσιασμό που γεννά η προσδοκία της πρωτοποριακής επιστήμης η οποία οδηγεί σε νέες θεραπευτικές λύσεις. Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο περιθώριο για καινοτομία στο συγκεκριμένο πεδίο»,  δήλωσε ο Δρ. Norbert Tennagels, που εργάζεται στην ερευνητική ομάδα της Sanofi.

 

Επιπλέον, στη Sanofi, χρησιμοποιούμε την πλέον προηγμένη τεχνολογία για να αναπτύξουμε εφαρμογές και φορητές συσκευές προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καλύτερη παρακολούθηση της γλυκόζης και την αποστολή των αποτελεσμάτων στους θεράποντες ιατρούς, ενώ συνεργαζόμαστε με τις αρχές υγείας για να διασφαλίσουμε την πρόσβαση των ανθρώπων στις απαραίτητες θεραπείες.

Σχετικά άρθρα

Σακχαρώδης διαβήτης - 7 μύθοι και αλήθειες

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που ισχύουν για όλα τα άτομα που ζουν με διαβήτη. Ας δούμε τι πραγματικά ισχύει και τι όχι.


Σακχαρώδης διαβήτης και φρούτα: φιλική ή εχθρική σχέση;

Σε συζητήσεις για τον διαβήτη συχνά ακούμε γνώμες που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση. Ας θέσουμε κάποια πράγματα σε σωστές επιστημονικές βάσεις.

Υπογλυκαιμία: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται;


Δείτε κάποια βασικά σημεία για την υπογλυκαιμία που πρέπει να έχετε πάντα κατά νου.


Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη: Ποιος ο εξατομικευμένος στόχος μου;

Ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε συχνά για να αντιληφθούμε το επίπεδο ρύθμισης του διαβήτη είναι η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη.

Ζώντας αρμονικά με τoν Διαβήτη: 9+1 βήματα για την επιτυχία

Ακολουθήστε τα 9+1 βήματα για να ζείτε καλά με τον διαβήτη σας.


σακχαρώδης διαβήτης

Ποιος είναι ο δικός σου Τύπος;

Για τη βελτίωση της αντιμετώπισης του διαβήτη, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεται κάθε ασθενής ως μοναδικός, καθώς η συνολική κατάσταση της υγείας του και γενικά ο τρόπος ζωής του μπορούν να επηρεάσουν τη ρύθμιση του σακχάρου.
σακχαρώδης διαβήτης

Κάθε άτομο είναι μοναδικό και κάθε ζωή διαφορετική 

Κάθε άνθρωπος με διαβήτη είναι μοναδικός, με τον δικό του τρόπο ζωής, τις δικές του συνήθειες, τη δική του γενική κατάσταση υγείας που καθιστά τις ανάγκες διαχείρισης της νόσου συγκεκριμένες για τον καθένα.
σακχαρώδης διαβήτης

Διαφορετικοί Τύποι, διαφορετική προσέγγιση

Τα τελευταία χρόνια, η θεραπευτική αντιμετώπιση του διαβήτη έχει απομακρυνθεί από το παραδοσιακό μοντέλο ταξινόμησης της νόσου και έχει επαναπροσδιοριστεί, καθώς η επιστήμη έχει ανακαλύψει ότι υπάρχουν περισσότεροι από δύο τύποι διαβήτη.