Να είστε σαφής

Συνήθως ένα βιογραφικό σημείωμα (CV) δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις δύο σελίδες (μορφή A4). Για ορισμένα συγκεκριμένα προφίλ, στην Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) για παράδειγμα, το βιογραφικό ενδέχεται να έχει μεγαλύτερη έκταση. Σε κάθε περίπτωση, να είστε ακριβείς και τις λεπτομέρειες θα τις αναπτύξετε στη συνέντευξη.

Τροποποιήστε το ανάλογα με την περίσταση

Αφιερώστε χρόνο για να τροποποιήσετε το βιογραφικό σας σημείωμα (CV) για κάθε θέση για την οποία εκδηλώνετε ενδιαφέρον. Η προσαρμογή του βιογραφικού σας επιτρέπει να εστιάσετε στις εμπειρίες και τις δεξιότητές σας βάσει της θέσης δίνοντας στην αίτησή σας ακόμα μεγαλύτερη αξία!

Συμπεριλάβετε κάποιον τίτλο

Μην υποθέτετε ότι είναι σαφές ότι η εργασιακή εμπειρία σας σχετίζεται με τη θέση. Αντιθέτως, συμπεριλάβετε μία σύντομη προσωπική δήλωση όπου θα εξηγείτε γιατί είστε ο κατάλληλος άνθρωπος για τη θέση. Αυτό μπορεί να γίνει σαφές με μία συνοδευτική επιστολή.

Μην αφήνετε κενά

Εάν δεν είχατε εργαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα ενδέχεται να δυσκολεύεστε να το συμπεριλάβετε στο βιογραφικό σας. Κατά την άποψή μας, είναι προτιμότερο να το αναφέρετε. Εάν κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος συμμετείχατε σε κάποια εκπαιδευτική διαδικασία, αναλάβατε εθελοντική εργασία ή αναπτύσσατε τις δεξιότητές σας π.χ. στην επικοινωνία, την ομαδική εργασία ή τη διαχείριση έργου, μιλήστε μας γι’ αυτό!

Λίστα ελέγχου βιογραφικού

Προσωπικές πληροφορίες

Συμπεριλάβατε τις σωστές προσωπικές λεπτομέρειες; Ελέγξτε προσεκτικά ότι οι πληροφορίες επικοινωνίας είναι σωστές και παραλείψτε όποια πληροφορία δεν νιώθετε άνετα να μοιραστείτε.

Δεξιότητες

Συμπεριλάβατε τεχνικές και κοινωνικές δεξιότητες;

Σχετικότητα

Οι πληροφορίες που παρέχετε είναι σχετικές με τη θέση για την οποία εκδηλώνετε ενδιαφέρον;

Επιτεύγματα

Είναι σημαντικό να αναφέρετε τις αρμοδιότητές σας. Ωστόσο, θα πρέπει να επεξηγούνται με την παράθεση συγκεκριμένων επιτευγμάτων.

Συστάσεις

Δεν είναι απαραίτητο να παρουσιάσετε λεπτομέρειες στο βιογραφικό σας, αλλά είναι λογικό να σημειώσετε ότι οι λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν.

Ορθογραφικός έλεγχος

Γραμματικά ή ορθογραφικά λάθη στο βιογραφικό σας δημιουργούν μία αρνητική εικόνα. Αφιερώστε χρόνο για να ελέγξετε και/ή να δώσετε το βιογραφικό σας σε κάποιον άλλον για να το διαβάσει.

Συμβουλές-Συνέντευξη

Να είστε ο εαυτός σας

Προσλαμβάνουμε τους ανθρώπους που πιστεύουμε ότι μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, επομένως το να προσποιηθείτε ότι είστε κάποιος άλλος δεν είναι προς όφελός σας. Δεν υπάρχει λόγος να μας πείτε απλώς αυτό που νομίζετε ότι πρέπει να πείτε.

Να είστε ειλικρινείς

Πρέπει να απαντάτε σε κάθε ερώτηση ειλικρινά και ρεαλιστικά. Δώστε τις απαντήσεις που αντικατοπτρίζουν τις σκέψεις και την προσωπική εμπειρίας σας.

Να δίνετε συγκεκριμένα παραδείγματα

Όταν περιγράφετε θέσεις και καθήκοντα που έχετε αναλάβει στο παρελθόν, να τα περιγράφετε με παραδείγματα. Αποτελούν ένα καλό εργαλείο για να αναδείξετε τα επιτεύγματα και τα πλεονεκτήματά σας.

Να είστε σε θέση να περιγράψετε τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες

Στη Sanofi, θεωρούμε ότι η επαγγελματική εξέλιξη αποτελεί μία κοινή δέσμευση ανάμεσα στους εργαζόμενους και την εταιρεία. Ως εκ τούτου, εκτιμούμε τους ανθρώπους που είναι ικανοί και πρόθυμοι να αναπτυχθούν επαγγελματικά και αισθάνονται οι ίδιοι υπεύθυνοι γι 'αυτό.

Διατυπώστε τις δικές σας ερωτήσεις

Οι συνεντεύξεις αποτελούν στην ουσία μία συζήτηση, επομένως μη διστάσετε να υποβάλετε ερωτήσεις σε οποιαδήποτε στάδιο της διαδικασίας.

MAT-GR-2300086 – v.1 – 2/2023