Πολλαπλή Σκλήρυνση

Πολλαπλή Σκλήρυνση

Η ζωή είναι ένα ταξίδι υγείας για τα άτομα που πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση. Περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως και 10.000 στην Ελλάδα πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο1 που επιτίθεται στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, καταστρέφοντας το περίβλημα μυελίνης – το προστατευτικό στρώμα που καλύπτει τα νεύρα που μεταφέρουν σήματα από και προς το ΚΝΣ. Η Πολλαπλή Σκλήρυνση επηρεάζει κάθε άτομο διαφορετικά, με συμπτώματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από μούδιασμα στα άκρα ή απώλεια μνήμης έως και παράλυση ή απώλεια όρασης.

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι η κύρια αιτία μη τραυματικής αναπηρίας σε ενήλικα νεαρά άτομα και άτομα μέσης ηλικίας, γεγονός που οδηγεί σε σημαντική απώλεια παραγωγικότητας και μειωμένη ποιότητα ζωής.

Ξεπερνώντας την απλή θεραπεία της νόσου

Ως συνοδοιπόρος στο ταξίδι υγείας, η Sanofi Genzyme, η παγκόσμια επιχειρησιακή μονάδα ειδικής φροντίδας της εταιρείας μας, εργάζεται παραπάνω από μία δεκαετία για την ανάπτυξη θεραπειών για την Πολλαπλή Σκλήρυνση και έχουμε δεσμευτεί να προσφέρουμε λύσεις υγείας στους ασθενείς. Αξιοποιώντας την εμπειρία μας με μικρούς πληθυσμούς ασθενών στο πεδίο των σπάνιων παθήσεων, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για συνεργασία με συλλόγους ασθενών και φροντιστών, παρόχους υπηρεσιών υγείας και επαγγελματίες υγείας προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που ζουν με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Μελλοντικές εξελίξεις

Σήμερα, η Sanofi παρέχει δύο θεραπευτικές επιλογές στους ασθενείς. Παρόλα αυτά, αναγνωρίζουμε ότι εξακολουθούν να υφίστανται ανεκπλήρωτες ανάγκες για τους περισσότερους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε τις προσπάθειες Έρευνας και Ανάπτυξης σε πεδία όπου πιστεύουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε την κοινότητα της Πολλαπλή Σκλήρυνση. Σε αυτά περιλαμβάνονται καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα, τα οποία επικεντρώνονται στην πρόληψη και αποκατάσταση της βλάβης στο νευρικό σύστημα που προκαλείται από την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

1 Rev Neurol (Paris). 2016 Jan;172(1):3-13. doi: 10.1016/j.neurol.2015.10.006. Epub 2015 Dec 21 

Γνωρίστε την Πολλαπλή Σκλήρυνση

                                                               Νοσοτροποποιητικές                       Θεραπείες

      Η σημασία της έγκαιρης έναρξης θεραπείας και ο          ρόλος των νοσοτροποποιητικών Θεραπειών στην        Πολλαπλή Σκλήρυνση

Μορφές της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Η Πολλαπλή Σκλήρυνση εμφανίζεται με διαφορετικό τρόπο στον κάθε ασθενή. Ποια συμπτώματα εμφανίζει κάθε μορφή;   

Κατανοώντας την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Τι είναι η Πολλαπλή Σκλήρυνση, τι συμβαίνει στον εγκέφαλο και τι βλάβες προκαλεί;                        

Παρακολούθηση κεντρικού νευρικού συστήματος

Σημαντικό μέρος της διαχείρισης της Πολλαπλής Σκλήρυνσης αποτελεί η παρακολούθηση της με μαγνητική τομογραφία         
             

Είναι η Πολλαπλή Σκλήρυνση ενεργή όλη την ώρα;

Μάθετε εάν η Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι ενεργή όλη την ώρα και γιατί μπορεί να μην εμφανίζονται συμπτώματα αν και υπάρχουν βλάβες         

Σκέψεις και συναισθήματα

Μάθετε πώς η Πολλαπλή Σκλήρυνση μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη, τη μνήμη και τα συναισθήματα